Önkéntesség
Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség - Nyíregyháza
TÁMOP - 5. 5. 1. B - 11/2 - 2011 - 0218
Tréningek és tanácsadás

Tréningek és tanácsadás

Projektünk keretében a Római Katolikus Egyház tréningeket és tanácsadási programokat indít a Plébánián, melynek részleteiről bővebben itt olvashat...
Önkéntesség

Önkéntesség

Projektünk keretében a Római Katolikus Egyház Önkéntes programot indít a Plébánián, mely 3 lépcsőből áll. A részletekről bővebben itt olvashat...
Gyermekfelügyelet

Gyermekvilág foglalkoztató

Projektünk keretében Gyermekvilág foglalkoztató működik, melyről bővebben itt tájékozódhat...
Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség

Egyházközségünk

A projekt megvalósítója a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség, melyről bővebben itt olvashat...
  • Regisztráció

Önkéntesség

 

ÖnkéntességA pályázat keretén belül 2013. év májusában 2x10 fős csoporttal indult el az önkéntességgel foglalkozó előadássorozat, melynek a Római Katolikus Plébánia adott otthont. Az előadások több lépcsőben zajlottak, a két csoport átfedéssel indult, így a hiányzások rugalmasan pótolhatóak voltak.

Első lépcsőben - az „Önzetlenül egymásért” programelem - egy összesen 10 órás előadásra került sor, mely 5x2 órás bontásban volt megtartva. A résztvevők felvilágosítást kaptak az önkéntes munka fontosságáról, jogszabályi hátteréről, lehetőségeiről. A bővülő tudás birtokában a „segítő foglalkozás” iránti érdeklődés határozottabb, magasabb szintre került.

Ezt követően „Tapasztalt szülők - segítő nagyik/papik” címmel lehetőség volt egy újabb, de már 40 órás előadáson való részvételre, mely a gyermekfelügyeletben való segédkezés hatékony ellátására készítette fel az érdeklődőket. A programelem címével ellentétben a fiatalabb korosztály is képviselte magát. Lényeges megemlíteni, hogy irányítottan, egymás tapasztalatain alapuló eszmecserével, interaktívan zajlottak az előadások. A foglalkozások végére az önkéntesek az elsajátított tudás gyakorlásával alkalmasak lettek olyan színvonalú gyermekfelügyeletre, mely a megfelelő nevelésre épül. Saját szabadidejükben szívesen vesznek részt a gyermekfelügyeletben szakember jelenléte mellett. Az előre meghatározott programokban (pl. kézműves foglalkozás, farsangi mulatság) nem csak a gyermekekkel foglalkoznak, de a program lebonyolításában is vállalnak feladatokat.

A segítők a felügyelet során az állandóságot és rendszerességet szem előtt tartva tevékenykednek. „Munkájuk” során motiválják, és így önállóságot hangsúlyozva felügyelik a gyermekeket, preferálják a játékos formában való tanulás lehetőségeit. Segítséget adnak a gyermek személyiségének kibontakoztatásában, az önbecsülés és mások megbecsülésének tudatosításában. Az értelmi fejlődésre hatnak, oly módon, hogy készség-képességfejlesztő gyakorlatokat iktatnak be a felügyeleti tevékenységbe, mely hozzájárulhat a gyermek harmonikus szellemi fejlődéséhez. Mindezek visszacsatolására szolgál az önkéntes munka szakmai nyomon követése és felügyelete, mely 2013 szeptemberétől havi rendszerességgel zajlik! Itt történik a tevékenységük során felmerülő problémák megbeszélése, feldolgozása is.

Menü

Projekt információk

Új Széchenyi Terv

A honlap a "Szeretet és elfogadás" - gyermekközpontú családerősítő program a keresztényi értékek alapján Nyíregyházán című, TÁMOP - 5. 5. 1. B - 11/2 - 2011 - 0218 kódszámú projekt keretében készült.

Projektgazda:

Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.

Közreműködő Szervezet:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Programigazgatóság
H-1134 Budapest, Váci út 45. C. épület
Tel: +36-1-273-4250
Fax: +36-1-273-2580
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.esza.hu

Magyarország Megújul - Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségeink

Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Egyházközség

4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.

Tel.: 42 / 409 - 691

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Megközelíthetőségünk

Projekt iroda

A projekttel kapcsolatban felvilágosítás kapható a

Projekt Irodában

(a Plébánián: Nyíregyháza, Kossuth tér 4.)

Hétfőtől péntekig:

8:30 - 14:30

Tel.: 42 / 409 - 691

Gyermekvilág foglalkoztató

Nyitvatartás:

Hétfőtől csütörtökig: 8:30 - 16:30

Pénteken: 8:30 - 14:30

Szombaton: ZÁRVA

Vasárnap: 8:30 - 12:30 és 17:00-19:30